Rák
2021. június 21. írta: Nadalien

Rák

Csillagjegyek 10.

cancer.png

Rák (június 21. - július 22.)

Egyéb nevei: Cancer, Crayfish, the Crab, Karkinos
Tulajdonságai: Intuitív, Érzelmes, Intelligens, Szenvedélyes
Elem: Víz
Polaritás: negatív
Modalitás: kardinális
Bolygó: Hold
Numerológia: 4
Szín: lila, fehér
Ékkő: gyöngy, holdkő
Virág: fehér rózsa, sarkantyúfű
Tarot: VII. A Diadalszekér + Kelyhek 2, 3, 4
Istenség: Luna, Diana
Állat: rák, homár, teknős, szkarabeusz
Legfényesebb csillaga: Altarf (β Cnc)

A Rák csillagképet mai formájában először Ptolemaiosz jegyezte fel a 2. században, Karkinos görög néven. Csillagai halványak, emiatt "Sötét Jegyként" is nevezik, feketeként vagy szem nélküliként is leíva. Tradicionálisan a Rák csillagkép volt a háttere a Napnak a legészakibb pozíciójában, azaz a nyári napfordulón, és bár a valóságban ez már elmozdult, a nyugati asztrológiában a nyári napforduló a Rák csillagjegy kezdete is egyben.

A Rák modern szimbóluma az állat ollóit hivatott jelképezni, illusztráltabb változatában pedig tarisznya rákra hasonlít, korábban azonban sok más lénnyel is reprezentálták, amik páncéllal rendelkeztek. Egyiptomban a halhatatlanság szent szimbólumának számító szkarabeuszként tekintettek rá. Babilóniában nagy valószínűséggel teknősként tekintettek rá, és szoros kapcsolatban állt a halál és az alvilágba vezető út gondolataival. Ez a teknős illetve az egyiptomi szkarabeusz maga előtt tolta avagy a hátán hordozta a Napot, előidézve a napfordulót. A görög mitológiában a Rák csillagképet azzal a rákkal azonosítják, amelyik megjelent és megcsípte Heraklészt a hidrával való harca közben. Heraklész megölte a rákot, ám Héra az égre emelte az állatot. A 12. században egy illusztrált, asztronómiai kéziratban egyfajta vízibogárként ábrázolták. Egy 1488-as latin fordításban már méretes homárként ábrázolják - német nyelvterületen ez a név maradt meg. Valószínűleg ez adhatta az inspirációt a Marselllies Tarot XVIII. Hold kártyáján látható homárhoz is.

Források:

A bejegyzés trackback címe:

https://thelearningwitch.blog.hu/api/trackback/id/tr1416372056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása