20. Nap: Mit gondolok én Lokiról?
2022. július 24. írta: Nadalien

20. Nap: Mit gondolok én Lokiról?

30 Nap Odaadás Lokiért

Melyik tulajdonságát vagy tulajdonságait csodálod leginkább? Melyikeket találod aggasztónak?

Ezek egészen érdekes kérdések, amiken sosem gondolkoztam igazán. Az én nézetemben az istenek, istenségek nem az emberi mértékek szerint léteznek, nem a mi értékrendünk és kifejezéseink mentén cselekszenek. A róluk mesélt mítoszokban és történetekben persze hasznos tanulságokat fedezhetünk fel, és ezért is adjuk őket tovább újra és újra, mert fontos mondandójuk van számunkra, embereknek.

Loki tulajdonságai kifejezetten sokrétűek, és én pont ezt csodálom benne a leginkább: hogy mer bocsánatkérés nélkül önmaga lenni és ezt kifejezni bármilyen szituációban. Kedvelem a fluiditását minden értelemben, mert számomra érték a változásra és alkalmazkodásra való képesség.

És biztosan van egy csomó dolog, amit nem tennék meg, pedig Loki megteszi, mert indulatosabb és hirtelenebb döntéseket hoz egyes helyzetekben. A gyors döntései egyes esetekben újabb bajba sodorják őt, de más helyezetekben pont hogy megmentik őt. Így képtelenség a számomra választani bizonyos tulajdonságai között, hiszen ezeknek a komplexitása adja azt, ami Loki maga, és ha elítélném ezek bármelyikét is, akkor Loki egészét kellene elítélnem.


A kihívás eredeti (angol) verzióját itt találjátok meg: The Lefthander's Path blog

A bejegyzés trackback címe:

https://thelearningwitch.blog.hu/api/trackback/id/tr1217887245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása