9. Nap: Tévedések Lokiról
2022. július 09. írta: Nadalien

9. Nap: Tévedések Lokiról

30 Nap Odaadás Lokiért

Hogy is kezdjek neki ennek a témának... A tévedések Loki kapcsán pont egy olyan dolog, ami mindig előkerül, akárhányszor egy Lokean kezdőnek vagy kívülállónak akarja bemutatni ezt az istenséget.

Loki, az istenség, nem egyezik meg a Marvel filmek vagy képregények Lokijával. Ennek, úgy gondolom, elég egyértelműnek kell lennie. Mindezek ellenére, ha Loki a marveles alakjában tudja felhívni a figyelmedet, nem fogja zavarni ez az alak. De tudnod kell, hogy Ő sokkal több ennél.

Loki nem a főgonosz vagy főellenség az északi mitológiában, még csak nem gonosz és nem is démon. Loki szerves része a történéseknek, amik nélküle nem is lennének. A démonizálása a kereszténység hatása, még csak nem is a korai időkből. Persze nem mondhatjuk rá azt sem, hogy mennyire erényes vagy jóságos alak. Azt kell elfogadnunk, hogy az istenek alapvetően sem működnek az emberi eszmék ellentétpárjai mentén, másrészt az akkor (de a mostani) emberi társadalmakban sem ugyanaz a definíciója a jónak és. gonosznak.

Ha dolgozni szeretnél Lokival, vagy ő akarja felvenni veled a kapcsolatot, nem kizárólag a káosz útját fog kommunikálni. Biztosan fog néhány kellemetlenséget okozni és néhány változást az útjára indítani, de sokkal többször segítőkész, megértő és türelmes.


A kihívás eredeti (angol) verzióját itt találjátok meg: The Lefthander's Path blog

A bejegyzés trackback címe:

https://thelearningwitch.blog.hu/api/trackback/id/tr4217877323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása