6. Nap: Loki és Odin vérszerződése
2022. július 07. írta: Nadalien

6. Nap: Loki és Odin vérszerződése

30 Nap Odaadás Lokiért

Loki szinte mindegyik istenséggel vagy lénnyel kapcsolatba kerül, aki megjelenik az Eddában, nem lenn sok értelme felsorolni őket. Viszont van egy isten, akivel igen szoros kapcsolatot ápol, mégha nem is családtag.

Odin vérzserződést kötött Lokival: vértestvérek lettek, így mindig lesz helyük egymás mellett, mindig lesz italuk, ahol a másiknak is öntenek. Hogy pontosan mikor köttetett meg ez a vérszerződés, nem tudni, maga a ténye is csak a Lokasennából derül ki, ami az istenek történetének végét mesélni el. Mielőtt még mindenkinek felfedné a mocskos kis titkait Loki, Odin szemére veti, hogy a vérszerződéük szerint mindig van számára hely a Mindenek Atyja mellett, azaz eléggé csúnyán megsértették, mikor nem hívták meg őt Aegir csarnokába a mulatságra.

Ezt a vérszerződést azoknak is figyelembe kell vennie, akik Odinnal vagy Lokival szeretnének dolgozni - bár nagyobb részt Odin követőire tűnik érvényesnek: Loki megköveteli a jussát az Odinnak mutatott áldozatokból is. És mivel Odin szinte kizárólag italáldozatot kér és fogad el, így abból Lokinak is mindig jut egy korty.


A kihívás eredeti (angol) verzióját itt találjátok meg: The Lefthander's Path blog

A bejegyzés trackback címe:

https://thelearningwitch.blog.hu/api/trackback/id/tr8117875753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása