Polip
2021. október 08. írta: Nadalien

Polip

Állati archetípusok 2.

serena-repice-lentini-igomdftkf-u-unsplash.jpg

Október 8-a a Nemzetközi Polip Nap, így úgy döntöttem érdekes lehet utána nézni az polipok szimbolizmusának. Ezt a fajta bejegyzést az Animal Totem Tarot-val folytatott kutatásom inspirálta, ami alatt megismerkedek az állatok szimbolikus jelentésével és spirituális üzeneteikkel, amik szinte minden esetben pozitívan összekapcsolhatóak az adott tarot kártya jelentésével.

Polip
Octopus vulgaris
Octopus, (Squid)

A polip szinte minden tengerjáró nép hiedelmei között megjelenik valamilyen formában. Legtöbbször valamilyen szörnyként írják le, de van hogy tisztelettel fordulnak felé és istenséggé válik. Így alakult ki az északi népek hitében a Kraken alakja vagy a görögöknél a Gorgók története, amiből a legismertebb Meduszáé - levágott feje a polip szimbóluma. Az óceániai népeknél azonban inkább tizsteletre méltó lényként, mint szörnyként gondolnak a polipra; a mikronéziai mitológiában Hit egy polip istennő. A hawaii hitvilágban Kanaloa egy polip által is szimbolizált isten, de egy másik, teremtéstörténet szerint az előző világ elpusztult ahhoz, hogy a jelenlegi létrejöhessen, a polip pedig ennek a másik világnak az egyetlen túlélője.

Istenség: Hit, Kanaloa, Medusza
Elem: Víz

Kulcsszavak:

Absztrakt érvelés, rejtőzködés az utolsó pillanatig, alkalmazkodás, önfeláldozás, gyors gondolkodás, rugalmasság, kitartás, rejtőzködés, beolvadás, eggyé válás, nyugalom, kivárás, meditáció, unalom, multi-tasking, halogatás, potenciál, logika, intelligencia

Üzenet:

  • Tudd, hogyan szerezz meg valamit intelligensen
  • Álcázd magad az utolsó pillanatig
  • Könnyedén keresztül jutsz az akadályokon, mert könnyen alkalmazkodsz és rendkívül flexibilis vagy
  • Utánozd a környezetedet a beolvadáshoz
  • Rejtőzz el a veszélyek elől.

animaltotemcards_05339_1527384465.jpg

A Polip mint a Kelyhek Négyes (Animal Totem Tarot)

A Polip a Kelyhek Négyesként leginkább az utolsó percig való kivárás aspektusára játszik rá. Ezt kétféleképpen lehet értelmezni. Vagy ő maga a halogató, aki elégedetlen, aki unatkozik és csak akkor tud cselekedni, ha már nagyon muszáj, ha érzi magán a nyomást - azaz rejtőzködik a nehézségek és a cselekvés elől. Másrészt lehet ő az intelligens stratéga, aki nagyon jól tudja, hogy csak a legutolsó pillanatban törhet fel a víz felszíne alól, hogy megragadhassa, ami jogosan a tulajdona, hiszen megdolgozott érte, még akkor is ha ezt titokban tette, úgy hogy senki nem látta.


charlotte_elea_dreamintuition_instagram_photos_and_videos.jpgA Polip az Animal Spirit Oracle-ben (The Wild Unknown)

Ebben a pakliban a Polip egy olyan figura, ami bárhova elér a karjaival és sóvárog az új dolgok után. Hiányzik belőle határok tisztelete és emiatt irányvesztetté is válhat. pozitív formájában érdeklődő, beleveti magát a dolgokba, el tudja foglalni magát és legfőképp intelligens. Negatív formájában azonban igényessé válik és tapadóssá, és elvesztheti a bátorságát is, inkább rejtőzve marad. Amivel segíthet mgán, hogy teret alakít ki saját magának esetleg egy beszélgetés terápián vesz részt, hogy kiadhassa magából a felgyülemlett gondolatokat.

Források:

A bejegyzés trackback címe:

https://thelearningwitch.blog.hu/api/trackback/id/tr4316231182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása