29. Nap: Hol kezdj ismerkedni Lokival?
2022. augusztus 09. írta: Nadalien

29. Nap: Hol kezdj ismerkedni Lokival?

30 Nap Odaadás Lokiért

Hogyha valaki úgy akar Lokival megismerkedni, hogy gyakorlatilag semmit sem tud róla vagy a környezetéül szolgáló mitológiai háttérről, akkor kezdésképpen könnyedebb olvasmányokat javasolnék, mint például Neil Gaiman Északi mitológia című könyvét vagy Dömötör Tekla Germán, kelta regék és mondák című kötetét ismerkedésképpen a mítoszokkal és Lokival.

Amennyiben komolyabbra fordulna az érdeklődés, úgy nyugodtan ajánlom Loki angol Wikipédia oldalát, meglepően bőséges az információkban, így jó kiindulási pontot nyújthat azoknak, akik közelebbről is meg akarják ismerni Lokit.

Továbblépésként mindenképpen érdemes ránézni a Lokean Welcoming Committe tumblr oldalára, tele van hasznos információkkal és olvasmány ajánlóval is. Még én is itt keresgélek néha olvasnivaló után.

Konkrét könyvajánlásból pedig egyelőre Lea Svendsen Loki and Sigyn: Lessons on Chaos, Laughter & Loyalty from the Norse Gods című művét ajánlanám, számomra nagyon hasznos volt, továbbmutat az alapozóinformációknál.

Magyarul sajnos nagyon korlátolt az információ és ha van is, az általában inkább mitológiai vagy nagyon régi tudományos szöveg, ami nagy valószínűséggel már nem állná meg a helyét manapság.


A kép Loki angol Wikipédia oldaláról való, egy 18. századi izlandi kéziratból

A kihívás eredeti (angol) verzióját itt találjátok meg: The Lefthander's Path blog

A bejegyzés trackback címe:

https://thelearningwitch.blog.hu/api/trackback/id/tr8017890517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása