Gránátkő
2021. január 03. írta: Nadalien

Gránátkő

Kristályok 2.

garnet.jpg

A gránátkő a január születési köve.

Szilikát ásvány, amit már a bronzkor óta használnak ékkőként és csiszolóanyagként. Változatai fizikai tulajdonságaikban és kristályformájukban megyegyeznek, csak a kémiai tulajdonságaik mások: pirop (mindig vörös a természetben), almandin (mélyvöröstől a liláig), spessartin (sötétvöröstől az élénk naracssárgáig), hessonit vagy fahéjkő (narancsba, sárgába hajló vörös), tsavorit (zöld), uvarovit (élénk zöld) és andradit.

A neve a közép-angol gernetből származik, ami sötét vöröset jelent. Ezt az ó-franciából kölcsönözték, a grenate szóból, ami eredetileg a granatus, granum szavakból ered és magot jelent. Ez utalás lehet a gránátalma magjaira, amit színben, formában és méretben is hasonlítanak a gránátkőre. A hessonit változata a védikus asztrológia kilenc kövének, a Navaratnának az egyike.

Perzsiában talizmánként hordták természeti csapások ellen, mint a vihar és villámlás. Széles körben tartották úgy, hogy figyelmeztetni tud a veszélyre azzal, hogy elhalványul a színe. A spanyol asztrológiai hagyományban a Napot szimbolizálja, míg a kereszténységben Krisztus vérét. A középkorban úgy tartották, hogy a sárkányok szemei gránátkőből voltak. De a Harcosok Kövének is tartották, mert megvéd a sérülésektől. Sőt, 1892-ben a hunzák lövedékként használták a britek ellen, mert úgy hitték, hogy halálosabb sérülést okoz.

Mágikus tulajdonságai:

  • Elvezet egy rejtély megoldásához
  • Megvéd a sérülésektől és a természeti csapásoktól
  • Figyelmeztet a veszélyre
  • Világosságot hoz a sötétségbe
  • Energiával tölt fel, segít az önfejlesztésben, önbizalmat és akaraterőt biztosít
  • Bátorsággal, örömmel és kreativitással tölt fel
  • Inspirál, hogy ragadjuk meg a jövő lehetőségeit és örüljünk a változásnak
  • Vonzza a bőséget
  • Érzelmi egyensúlyt biztosít, segít a földelésben
  • Bátorít a mágiára és spirituális odaadásra 

Bolygó: Mars, Nap
Elem: Tűz, Föld
Zodiákus: Vízöntő, Kos, Oroszlán, Szűz, Bak
Szín: vörös
Chakra: Gyökér
Numerológia: 2
Növény: Gránátalma
Lény: Sárkány
Istenség: Jézus
Metafizikai jellemzők: Egyensúly, Alkalmazkodás és Változás, Bőség, Kreativitás

Források:

A bejegyzés trackback címe:

https://thelearningwitch.blog.hu/api/trackback/id/tr1116368850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása