Halak
2021. február 18. írta: Nadalien

Halak

Csillagjegyek 6.

sign_27.png

Halak (február 18. - március 20.)

Egyéb nevei: Pisces, Vénusz és Kupidó
Tulajdonságai: Kreatív, Érzékeny, Művészi
Elem: Víz
Polaritás: Negatív
Modalitás: Változó
Bolygó: Jupiter // Neptunusz
Numerológia: 12
Szín: Tengerzöld
Ékkő: Holdkő
Virág: Vízililiom
Tarot: XVIII. A Hold + Kelyhek 8, 9, 10
Istenség: Poszeidon, Neptun, Jézus, Afrodité, Erósz, Typhon, Vishnu, Inanna, Venus, Cupido, Atargatis
Lény: Ichthyokentaur
Legfényesebb csillaga: Alpherg (η Psc) - "a kiürítő"

Klasszikus interpretációban a Halak szimbólumát az ichthyokentaurokból eredeztetik, amik kisegítették Aphroditét a tengerből a születésekor. Az asztrológiai szimbólumán viszont azt láthatjuk, hogy két, egymással ellentétes irányba úszó halat egy zsinór köt össze.

Az ősi babilóniában még két csillagképként tartották számon: "a nagy elnyelő" és az "Egek Asszonya". A görög mitológiai magyarázatban a Halak Afroditét és Erószt ábrázolják, amint Typhon elől menekülnek hal formájában, vagy más változatban két koi ponty segítségével. Egy másik legenda szerint egy tojás sodródott az Eufráteszbe, amit két hal a visszalökött a partra, majd gerlék költöttek rajta és ebből született meg Afrodité, akit a Szíriai Istennőnek is neveztek - ezzel sokkal közelebb áll Atargatis alakjához. A halakat pedig hálája jeléül az égre helyezte. A keresztény hagyományban Jézus születésekor a tavaszi nap-éj egyenlőség a Halak csillagképben történt meg, ezzel is jelezve az Emberek Halászának eljövetelét és a Halak Korának kezdetét.

A Halak Kora

A jelenlegi asztrológiai kor (bár a kezdetéről és a végéről is megoszlanak a vélemények). Az asztrológiai számításokban a kezdete amikor a Nap a tavaszi nap-éj egyenlőség idején a Nap már nem a Kos csillagképben, hanem a Halak csillagképben jelenik meg míg a vége amikor a Nap már a Vízöntőben jelenik meg ugyanezen a napon (i.sz. 1 ~ i.sz. 2150). Összefoglalva az egyistenhit, a spiritualitás és a halak kora.

Források:

A bejegyzés trackback címe:

https://thelearningwitch.blog.hu/api/trackback/id/tr4116370060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása