A Holdfázisok
2020. szeptember 01. írta: Nadalien

A Holdfázisok

Boszorkányság 101

A Hold a boszorkány legjobb barátja, a legerősebb szövetségesünk. Ahogyan a Hold befolyásolja a vizet és kialakítja az ár-apály ciklust, úgy befolyásolja az energiákat is. A különböző holdfázisok különböző energiákkal hatnak ránk és mind más-más varázslathoz adhat plusz erőt és energiát a boszorkány számára.

A hold archetipikusan befogadó, tükröző és ciklikus, reprezentálja a mély, belső figyelést és az intuíciót. A legtöbben feminin archetípusként és energiaként tekintenek rá, hiszen a jobban ismert istenségei mind női alakok (pl. Artemisz, Diána, Hekaté), azonban sok kultúrában maszkulin energiát jelenített meg (talán az ár-apály aktív befolyásolása miatt). Én személy szerint így is és úgy is gondolok rá, gendersemleges vagy sokkal inkább genderfluid energiaként.

mark-tegethoff-nbgqfuvkfe0-unsplash.jpg

Újhold (New Moon) - Kezdet

Ez az időszak kiváló az új kezdetek megalapozására és az erőnk visszaszerzésére. Szimbolizálja a tiszta lapot és a végtelen potenciált, hiszen ő maga is újszülött. Kiváló az intenciók és szándékok megfogalmazására, hiszen megindítja a növekedési időszakot, ami az újjászületéshez és elengedéshez vezet. Ezen kívül kiváló alkalom arra, hogy lezárjuk az előző ciklust és teret engedjünk magunknak, kikapcsoljunk egy kicsit, visszavonuljunk a világi dolgok elől. Vigasztalást nyerhetünk ha befelé hallgatunk vagy a spirituális vezetőinkkel lépünk ekkor kapcsolatba; jó időszak a meditálásra vagy imádságra, az idő vagy a fájdalom múlásának megfigyelésére.

Növekvő Sarló (Waxing Crescent) - Szándékok meghatározása

Önmagunk táplálása, az álmodozás és a hit időszaka ez. Friss, izgalmas és hatalmas potenciált magában hordozó energiák szabadulnak fel ekkor, amit érdemes felhasználni arra, hogy elkezdünk tenni az álmainkért. A hitünket és reményeinket tettekké formázzuk, megtesszük az első lépéseket a cél felé. Bízzunk a képességeinkben, hiszen a kreativitás és pozitivitás a kulcs ebben a holdfázisban.

Első Negyed (First Quarter) - Cselekvés

Az Első Negyed a valódi cselekvés időszaka. Ekkor kell szembenézni az akadályokkal és a legelső kihívásokkal, amik a türelmünket és a hitünket tesztelik. Akár az önmagunkban való kételyek is felmerülhetnek, ám mindez a saját megerősödésünkhöz vezet közelebb. Az első negyed energiája megerősítő és ösztönző, ami az elköteleződés felé támogat minket és arra ösztönöz, hogy az igazságot fogadjuk magunkhoz, ne a félelmet.

Növekvő Gömb (Waxing Gibbous) - Finomítás

A Növekvő Gömb az áttekintés, igazítás, a részletek finomításának időszaka. Az önbizalomhiányunkat azzal küzdhetjük le, hogy tudjuk, ekkor már a Hold önmagában hordozza a reményeiket és vágyainkat, ezeket már csak megerősíteni és megszilárdítanunk kell. Már csak türelemre van szükség és arra, hogy ne hátráljunk meg. Ez a holdfázis tudja a leginkább megnövelni a boszorkány energiáját, változásra, tettekre, önkifejezésre és növekedésre ösztönözve azt.

Telihold (Full Moon) - Beteljesedés és Szüret

A Telihold a megszületés, a realizáció, az ünneplés időszaka. Ezt tartják a legerőteljesebb időszaknak, az érzelmek ekkor szökhetnek a legmagasabbra. Érezd és fejezd ki a szeretetedet és háládat, irányítsd az energiákat egyenesen a céljaid felé!

Csökkenő Gömb (Waning Gibbous) - Hála

Ezt az időszakot a relaxációra, a továbbhaladásra, és önmagunk földelésére (grounding) érdemes használni. Mivel intenzív energiákból kell felépülnünk, ezért előfordulhat, hogy melankólikusnak vagy csalódottnak érezhetjük magunkat. Pihentesd az elméd és a tested, relaxálj és energizáld újra magad. Tisztulj meg a negatív gondolatoktól és sötét energiáktól. Reflektál, térj vissza a belső vezetőidhez, oszd meg a tapasztalataidat másokkal.

Utolsó Negyed (Last Quarter) - Elengedés

Az Utolsó negyed a bölcsességet, a szüretet, a keresztutakat jelképezi. Segít a továbblépésben és hogy elengedjük mindazt, ami nem működik a számunkra. Segít, hogy új megoldásokat és új gondolatokat merjünk megközelíteni és arra ösztönöz, hogy hallgassunk a belső bölcsességünkben. Rámutat, hogy ellenőrizzük a valóságunkat, vizsgáljuk felül, gondoljuk újra. Kiváló időszak a megtisztulásra (cleansing) kívül-belül.

Csökkenő Sarló (Waning Crescent) - Megadás

Ez a gyógyulás vagy a feladás időszaka. Amikor visszatérünk a spirituális utunkhoz, vezetőinkhez. A csökkenő Sarló energiája erősen gyógyító, tökéletes elengedésre (releasing) vagy elűzésre (banishing), legyen szó frusztrációról, csalódásról, fájdalmas gondolatokról, egy rossz kapcsolatról vagy projektről. Mindezzel az elengedéssel és gyógyulással közelebb hoz a ciklus lezárásához.

Öreghold - Az Út Vége

Az Öreghold, az Újhold előtti holdfázis, ami a teljes sötétségbe fordul (míg az Újhold már a fény felé növekszik). Az Öregasszonyként testesül meg, aki belenéz az Árnyékba, a halálba, aki elvonul, eltűnik, hogy előkészítse magát az újjászületésre. Felvillanyozó energiákat rejteget magában, ami jó alkalom a jóslásra, meditációra vagy elűzési ceremóniára. Érdemes ilyenkor nekünk is belenéznünk az árnyékba a Holddal együtt, szembenézni a mélyen gyökeredző félelmeinkkel és a korlátozó alaphitekkel, miközben azt is el kell fogadnunk, hogy nem tudhatjuk a választ mindenre.

 

Források:

A bejegyzés trackback címe:

https://thelearningwitch.blog.hu/api/trackback/id/tr4516178072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása