Skorpió
2020. október 22. írta: Nadalien

Skorpió

Csillagjegyek 2.

scorpius_02.jpg

 

Skorpió (október 22. - november 20.)

Egyéb nevei: The Scorpion, Maui horga
Tulajdonságai: Csábító, Szenvedélyes, Független
Elem: Víz
Polaritás: - (feminin, receptív)
Modalitás: Fix
Bolygó: Plútó és Mars
Numerológia: 8
Szín: Fekete + vörös gesztenyebarna, barna
Ékkő: Topáz és Opál
Állatai: Skorpió + kígyó, sas
Virág: Hibiszkusz és Muskátli
Tarot: XIII. Halál + Kelyhek 5, 6, 7
Istenség: Artemisz, Létó, Árész, Mars, Maui, Ishhara, Serket, Iris
Lény: főnix
Legfényesebb csillaga: Antares (α Scorpii) - jelentése "Árész riválisa", de szokás nevezni még a Skorpió Szívének, Keblének

A Skorpiónak különböző eredetmítoszai vannak, de egyik sem túlságosan kiemelkedő. Az egyik változat szerint a skorpiót Artemisz és Létó kérte meg, hogy ölje meg a pöffeszkedő Oriont, aki nem csak hogy jobb vadászként tüntette fel magát Artemisznél, de azzal is megfenyegette, hogy levadássza az istennő összes szarvasát. Miután  vagy más változatban mielőtt az eset megtörtént, Zeusz helyezte fel a skorpiót és Oriont is az égboltra, de úgy hogy sose érhessék utol egymást.
Már a babilóniaiak is jegyezték a Skorpió csillagképet. Sokáig a Mérleget a Skorpió ollóiként tartották számon. Hawaiin pedig a félisten Maui horgaként nevezik, a csillagkép alakja miatt.

Források:

A bejegyzés trackback címe:

https://thelearningwitch.blog.hu/api/trackback/id/tr3216247970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása